Bedri Rahmi Koyu, Asıl adı Taşyaka olan bu koy, 1974’te ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun koyu ziyaret etmesi ve burada bir kaya parçası üzerine, ünlü balık şeklindeki eseri işlemesi ile bu adı almıştır. Bedri Rahmi, balık gibi görünen bu eserinde balık tasvirini aslında, 6 tane hayvanı gizleyecek şekilde yapmış ve bu özelliği ile Göcek’e eşsiz bir sanat eseri bırakmıştır. Göcek’e yakınlığı ve günlük 12 Adalar Turu ile kolaylıkla gelinebilmesi sebebiyle, Göcek’in en popüler ve sevilen duraklarından biridir.
Asıl adı Taşyaka olan Bedri Rahmi Koyu, son yıllarda Göcek koylarının en ünlüsü haline gelmiştir. Koyun bu kadar ünlenmesine sebep olan, tepelerde yer alan kral mezarlarının yanında bir de kıyıdaki kaya üzerine Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından yapılan balık resmidir. 1974 yılında Göcek koyları mavi tur gezilerinin öncüsü olan, ressam, şair Bedri Rahmi Eyüboğlu bu koya düzenlediği gezi sırasında, hemen deniz kenarında bulunan bir kayaya içerisinde 6 hayvanı tasvir ettiği meşhur balık resmini çizer. Zamanla koyun sembolü haline gelen balık resmi sayesinde, Taşyaka Koyu’na Bedri Rahmi Koyu ismi verilir.
Çam ağaçları ile kaplı, yemyeşil, dik yamaçlarda bulunan Antik Likya Kral Mezarları, Bedri Rahmi Koyu’nun Göcek koyları arasında dünyaca ünlenmesine sebep olmuştur. “Bu Likyalılar bu mezarları buraya nasıl yapmış?”, “Bu insanları buraya nasıl gömmüşler?” dedirtecek kral mezarlarına, dik patikalardan yürüyerek ulaşabilir, denizden de rahatlıkla görebilirsiniz.
Bedri Rahmi Koyu’nun bir güzelliği de üzerinde bulunan tatlı su kaynağıdır. Mavi tur yatlarının konaklamak için özellikle burayı seçmesinin en büyük sebebi de bu su kaynağıdır. Tatlı su kaynağına bir hortum bağlanarak, teknelerin su tanklarını doldurmasına olanak sağlanmıştır. Çoğu tekne koy içerisindeki küçük ahşap limana yanaşarak geceyi burada geçirir. Onun dışında günübirlik tur tekneleri de yüzme molası için Bedri Rahmi Koyu’nu tercih etmektedir.
Bedri Rahmi Koyu’na giriş ücretsizdir.